Onze leerlingen van de tweede graad in actie tijdens Corona

Onze leerlingen van de tweede graad in actie tijdens Corona

Ook voor onze leerlingen uit de tweede graad is het een rare tijd. Deze leerlingen leren de basis van onze  gastronomische keuken aan onder leiding van chef dhr. Rijs maar maken dit jaar ook kennis met een nieuw element in de opleiding. Het restaurant!

In de eerste maanden ligt de focus op het herkennen en klaarzetten en -leggen van het restaurantmateriaal en het leren kennen van de verschillende ruimtes en hun functie. We schikken de zaal en dekken de tafels volgens de regels van de kunst. Pas op het einde van dit jaar starten we (normaal gezien en we hopen nog steeds dat dat mogelijk gaat zijn…) met het ontvangen van de eerste gasten in ons didactisch restaurant l’ Artimuse. Spannend!

Onze leerlingen van het vierde jaar maken al echt kennis met de realistische werkwijze in het restaurant en ontvangen normaal gezien na een opwarm- en herhaalperiode in september al wel wat gasten voor de lunch op dinsdag en woensdag. In deze Corona tijden beperken de gasten zich tot mede leerlingen die mogen komen eten. Tot nader order zijn andere mensen nog niet toegelaten in onze restaurants. De leerlingen van 4BRk mochten in het kader van de studieloopbaanbegeleiding ook als eens gaan kijken naar hun praktijklokaal van volgend jaar : ’t Stoktshof

Hierbij toch wat sfeerbeelden!