Waar zijn de leerlingen van de derde graad mee bezig?

Waar zijn de leerlingen van de derde graad mee bezig?

Voor onze leerlingen van de derde graad Restaurant-keuken kon hun geplande stage van drie weken in december niet doorgaan. We zorgden voor een leerrijk alternatief. Drie weken vol workshops, proeverijen en gastlessen door (horeca) professionals in ons didactisch restaurant ’t Stoktshof.

We verdiepten ons in kazen met Domus Casei, kregen inzicht in de jacht en versnijding van wild met Johan Broeckx, proefden wijn met Wijnen Jacobs en verdiepten onze productkennis van (bos)champignons met Funghi Funghi. We volgden een Masterclass patisserie door collega-docent van Edukempen Jan Christiaensen, ontdekten de verschillende onbekende delen van het rund met chef van de Napoleonshoeve Daniëlla Verachtert, kookten gastronomisch met wild onder leiding van chef Nick Nuyts en leerden over concepten in streetfood met de eigenaars van Whatzhapp uit Beringen. Allemaal boeiende onderdelen van het werken en ondernemen in de horeca! Vergeten we nog iets? Oh ja! Onze leerlingen werkten ook nog een project uit waarbij zij in groepjes een gastronomische lunch samenstelden waarin de nieuw aangebrachte leerstofelementen verwerkt werden. Wij hopen u binnenkort van al deze nieuw opgedane kennis en vaardigheden te kunnen laten mee proeven na de heropening van onze didactische restaurants. Onze leerlingen staan alvast te popelen om deze kennis en gerechten met u te delen. Tot binnenkort!