Overzicht studieaanbod

Eerste graad

talentenschool2016-255Talentenschool Turnhout kiest voor een brede eerste graad. Leerlingen kunnen in de A-stroom en B-stroom kiezen uit een ruim aanbod aan talent- en praktijkmodules waaronder hotel. Daarin ontdekken ze hun talent, zien ze waar ze sterk in zijn en kunnen ze zich al doelgericht voorbereiden op de tweede, meer specifieke graad waar ze hun talent verder kunnen uitdiepen.

Wanneer leerlingen nog twijfelen, willen proeven van verschillende opties, dan geven we ze die kans en observeren we ze nauwgezet. Hiervoor krijgen ouders feedback in het talentenrapport. Zo kunnen onze leerlingen nog zelfverzekerder en met meer zin om te leren aan hun tweede graad beginnen.

Tweede en derde graad

Talentenschool Turnhout biedt een breed studieaanbod aan met zowel studierichtingen ASO, TSO als BSO (finaliteiten doorstroom, dubbel als arbeid), zowel zachte als harde sector.

Vanaf de tweede graad kiest Talentenschool Turnhout voor departementen waarin leerlingen in de meest krachtige leeromgeving hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Via onze talentmodules in de tweede en derde graad bereiden we leerlingen intensief voor op hoger onderwijs of de arbeidsmarkt. Binnen Hotelschool Turnhout vind je het departement Hotel.

Ontdek al onze andere departementen op de website van Talentenschool Turnhout.

NIEUW! Duaal leren

Vanaf schooljaar 2019-2020 start Hotelschool Turnhout met een nieuwe duale opleidingen 7de jaar Kok (duaal). Vanaf schooljaar 2020-2021 kunnen leerlingen ook kiezen voor het 7de specialisatiejaar Hotelreceptionist (duaal).

Meer informatie vind je hier.