Bezoek aan een distillerie

Bezoek aan een distillerie

Bezoek aan een distillerie

Vandaag brachten de leerlingen van 5 HORECA een bezoek aan Fryns Distillerie.
De distilleerderij, gelegen in het hart van Hasselt, staat bekend als een ware trendsetter op het gebied van premium jenevers, cocktails en alcoholvrije alternatieven. Vandaag kregen de leerlingen de kans om deze reputatie van dichtbij te ervaren.
Bij aankomst werden ze hartelijk verwelkomd door het team van Fryns, dat klaarstond om hun kennis en passie te delen. De rondleiding begon met een fascinerende geschiedenisles over jenever, waarbij de leerlingen ontdekten hoe deze traditionele drank door de eeuwen heen evolueerde tot een premium product met een wereldwijde reputatie.
Vervolgens werden ze meegenomen naar de productieruimte, waar ze konden zien hoe de kunst van het distilleren in de praktijk werd gebracht. Ze keken met grote interesse toe terwijl men het proces demonstreerde van het selecteren van de beste ingrediënten tot het zorgvuldig destilleren en bottelen van de dranken.
Na het leerzame deel van de rondleiding was het tijd voor het leukste gedeelte: het proeven! Ze kregen de kans om een selectie creatieve cocktails en andere verrassende alcoholvrije opties te ruiken en te proeven. Van klassieke smaken tot gedurfde experimenten. Het was een nieuwe ontdekking in de wereld van distillatie en mixologie.
De ervaring bij Distillery Fryns was vooral educatief en inspirerend. De leerlingen verlieten de distilleerderij met een hernieuwde waardering voor de ambachtelijke kunst van het distilleren, en met een schat aan nieuwe kennis over premium dranken.