Xander en Nick behalen een welverdiende 2de finaleplaats

Xander en Nick behalen een welverdiende 2de finaleplaats

Xander en Nick behalen een welverdiende 2de finaleplaats

Xander Buttafuoco (7 Traiteur-Banketaannemer) en Nick Van Summeren (6 Restaurant-Keuken) behalen een welverdiende 2de finaleplaats in de kookwedstrijd “Jong Talent” Trophée Auguste Escoffier Benelux.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples               Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Dhr. Peter Goossens (Restaurant Hof van Cleve te Kruisem) en is bestemd voor jongeren tussen 19 en 23 jaar.

Xander en Nick moesten vanmorgen al vroeg uit de veren. Reeds om 06:00u werden ze verwacht op de wedstrijdlocatie in Gent. Het thema van de wedstrijd was “paling met calamares in één van de twee bereidingen”.

Voor de koude (lauwe) bereiding kozen Xander en Nick voor Paling – calamares- rode biet – “Turnhoutse Royal Belgian Caviar”.

“Paling in het groen op nieuwe wijze” werd het hoofdgerecht vergezeld van drie vrije groenten garnituren.

Hiervoor kregen de leerlingen exact 3 uur de tijd om deze gerechtjes klaar te maken voor de scherpe juryleden.

Het was zeer leerrijk om op dit niveau voor sterrenchefs te mogen koken in een gerenommeerde wedstrijd. Xander en Nick zijn fier met hun rersultaat.

Dikke proficiat!!!