Projecten 1ste graad Hotel B-stroom

Projecten 1ste graad Hotel B-stroom

Ook in de B-stroom van de eerste graad Hotel worden onze leerlingen door onze leerkrachten meegenomen op een ontdekkingsreis in de wereld van de voeding. We laten deze  leerlingen kennismaken met ingrediënten en grondstoffen, technieken en tendensen waarbij de nadruk ligt op het doen, voelen en proeven! We gaan met deze leerlingen aan de slag in de praktijkkeukens of trekken naar bedrijven om te bekijken waar onze ingrediënten vandaan komen. We bezoeken bakkers, groenten- en vleesgroothandels en andere leveranciers zodat onze leerlingen weten waar de voedingsmiddelen vandaan komen en hoe deze verwerkt worden voor we ze gaan gebruiken in de keuken. In het tweede jaar HBS (Hotel-Bakkerij-Slagerij) diepen we de drie richtingen uit in extra veel praktijkgericht onderwijs. Eén dag in de week worden de geleerde technieken gebundeld als deze leerlingen een menu bereiden voor de internen van Talententhuis Turnhout, het nagelnieuwe internaat van Talentenschool Turnhout!

Soms zegt een foto meer dan 100 woorden! Zie fotogalerij hieronder!