Laatstejaars hotelleerlingen Talentenschool Turnhout organiseren “Food for less”    

Laatstejaars hotelleerlingen Talentenschool Turnhout organiseren “Food for less”    

Op woensdag 29 april wenden de leerlingen van het 7de specialisatiejaar Banketaannemer Traiteur hun culinaire talenten aan om de medewerkers van CAW De Kempen een hart onder de riem te steken en hen eens grondig, gastronomisch in de watten te leggen.

De hulpverleners van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk die zich dagelijks inzetten voor kwetsbare bevolkingsgroepen zoals jongeren, minderbedeelden, thuislozen,… verdienen volgens onze leerlingen een moment van culinaire ontspanning.

Met hun Unizo leeronderneming Coup ’t Feu werkten zij dit project uit en gaven het de naam “Food for less”; verwijzend naar de uitgeschreven visie van het project: een door de leeronderneming gratis aangeboden lunch als teken van appreciatie voor de inzet en het goede werk dat men doet voor de minderbedeelden in onze regio.

Aansluitend gingen de leerlingen zelf op zoek naar sponsoring voor hun project.

Met de hulp van de firma Peeters-Govers zullen zij in ons didactisch restaurant ’t Stoktshof, de hulpverleners een heerlijk gastronomisch driegangen menu aanbieden; een welgemeende dankjewel voor hun belangeloze inzet.

Dit project werd ook ingediend in het kader van deelname aan de GRAM-prijs.

Projecten van 7de jaren BSO worden door een GRAM-jury beoordeeld op basis van vakmanschap, originaliteit en creativiteit, en kunnen hiermee een projectprijs winnen. De organisatie GRAM vzw wil hiermee vakbekwaamheid in het beroepsonderwijs in een positief daglicht stellen.

Voor meer info:

Fredie Hogenhout, coördinator Hotelschool Turnhout, fredie.hogenhout@talentenschoolturnhout.be, 0475/59 98 50

Peter De Ceuster, directeur Talentenschool Turnhout, Campus Boomgaard, TA met Hotelschool 0494/33 98 45 peter.deceuster@talentenschoolturnhout.be