Burgemeester en schepen Turnhout bewonderen huidig en nieuw restaurant van Hotelschool

Burgemeester en schepen Turnhout bewonderen huidig en nieuw restaurant van Hotelschool

Op donderdag 24 maart bezoeken burgemeester en schepenen “restaurant Molenhof” het praktijkrestaurant van Hotelschool Turnhout aan de Boomgaardstraat te Turnhout. Zij zullen daar genieten van de lunch die voor hen wordt bereid en geserveerd door de jongere leerlingen uit de tweede graad van Hotelschool Turnhout. Wellicht zullen ze voor de laatste keer aan tafel schuiven in dit restaurant van deze 14- en 15 jarige studenten van de hotelschool.           Volgend jaar namelijk zal dit didactisch restaurant verhuizen naar het nagelnieuwe gebouw direct naast het huidige, oude gebouw.

Al jarenlang slaan de Stad Turnhout en Hotelschool Turnhout bij verschillende initiatieven de handen in elkaar. Zo was er in het verleden oa. samenwerking rond villa Van Thilt, het KOEKproject, de Tylstoet en recent nog bij het bezoek van het koningspaar waar onze school de ontvangstreceptie in het stadhuis verzorgde met hapjes geïnspireerd op de Kempische streekprodukten. Dat het schepencollege het oude restaurant “uitwuift” en het nieuwe reeds in avant-première bewondert ligt dan ook in het verlengde van deze nauwe verbondenheid.

De moderne nieuwbouw met mooie ruime, lichte leslokalen zal vanaf 1 september 2016 in gebruik worden genomen. De keukens van de hotelschool, gevestigd op het gelijkvloers zullen tot in de puntjes worden uitgerust met de laatste nieuwe toestellen, De leerlingen zullen duidelijk te bewonderen zijn door de grote ramen aan de straatkant van het gebouw.

De inrichting van het didactische restaurant dat leerlingen de kans moet bieden hun vaardigheden in te oefenen in een reële praktijksituatie, zal tijdloze klasse uitstralen en plaats bieden aan maximaal vijftig gasten. Hotelschool Turnhout, onderdeel van Talentenschool Turnhout, is innovatief zowel in hun visie op onderwijs, materiële uitrusting als werkvormen. Een nieuwbouw als deze sluit hierbij perfect aan! Dat Hotelschool Turnhout met deze innovatieve aanpak succesvol is uit zich in de mooie resultaten die behaald worden op prestigieuze wedstrijden en de talrijke stageplaatsen van hoog niveau zowel in de directe omgeving als ver buiten de landsgrenzen. De prachtige nieuwbouw is door iedereen te bewonderen op onze openschooldag die doorgaat op zondag 16 april 2016 van 13.00 tot 17.00u.waarbij doorlopend geleide rondleidingen door de nieuwbouw worden georganiseerd.

Voor meer info:

Peter De Ceuster, directeur Talentenschool Turnhout, Campus Boomgaard, TA met Hotelschool 0494/33 98 45 peter.deceuster@talentenschoolturnhout.be