Wedstrijden

Onderscheidingen 2015 - 2016

Seppe wint eerste prijs in koffiewedstrijd

Seppe Manniën uit Merksplas, leerling van Hotelschool Turnhout, heeft in de koffiewedstrijd BJCA (Belgian Junior Coffee Ambassador) van koffiebedrijf Rombouts een eerste prijs in de wacht gesleept. De leerling van het vijfde jaar Restaurant-Keuken behaalde die eerste plaats in de discipline ‘slow coffee’. “De trage wijze van koffiezetten door het handmatig opgieten van water op vers gemalen koffie van hoge kwaliteit vergt vaardigheid, tijd en vakkennis”, zegt leerkracht Hotel Kevin Cassaert. “De leerling moet de koffie aan de juryleden voorstellen op dezelfde manier dat een sommelier zijn wijn zou aanbevelen. Het voorstellen van de gebruikte koffiesoort gebeurt tijdens het zetten van de koffie.” Seppe Manniën heeft zijn overwinning te danken aan vele uren training. Als beloning mag hij samen met begeleider Kevin Cassaert van 22 tot en met 25 juni naar de Ierse hoofdstad Dublin om er het wereldkampioenschap Barista te kunnen bijwonen.

Seppe Manniën en Dhr. K. Cassaert

Seppe Manniën en Dhr. K. Cassaert

Onderscheidingen 2014 - 2015

Kevin

AEHT Palm Trofee
Mechelen 2015 gouden medaille
KEVIN JANSSEN 6 Restaurant-Keuken

Kevin Janssen, leerling van Hotelschool Turnhout, heeft de eerste plaats in de wacht gesleept tijdens een prestigieuze wedstrijd onder hotelscholen. Hij kaapte goud weg tijdens de 5de editie van de AEHT Palm Trofee. “Op 5 en 6 februari namen gemengde teams van verschillende hotel- en toerismescholen het op tegen elkaar tijdens verschillende competities: keuken, service en toerisme”, zegt Fredie Hogenhout, coördinator Hotelschool Turnhout. De wedstrijd bestaat uit vijf onderdelen: een individuele schriftelijke test, een theoretische groepsvoorbereiding, een vaardigheidsproef, een budgetopdracht en een praktische proef. “Kevin Janssen, leerling van Hotelschool Turnhout, nam deel in de keukencompetitie en behaalde goud”, aldus Fredie Hogenhout. “Naast een groot prijzenpakket met onder meer een koffiemachine en champagne, wint Kevin voor de school een vrijkaart voor de Europese Conferentie van AEHT in het Italiaanse Cervia .”

BJCA Gwen

Gwen tweede beste barista van België

Op woensdag 18 maart 2015 ging de jaarlijks wedstrijd Belgium Young Coffee Ambassador door.

In deze landelijke wedstrijd waarin koffie centraal staat nemen de laatstejaars leerlingen van 20 hotelscholen het tegen elkaar op in  verschillende proeven.

Hotelschool Turnhout werd dit jaar vertegenwoordigd door Gwen Nuyts, leerlinge van het

6de jaar Restaurant Keuken. Zij won de  algemene tweede prijs.

Zij legde alle proeven af met telkens een constante goede prestatie en scoorde hierdoor het beste puntentotaal van alle Vlaamse hotelscholen.

Onderscheidingen 2013 - 2014

STEF BAUWERAERTS

Rombouts Belgium
Jr. Coffee Ambassador 2014

1e prijs beste cappuccino
STEF BAUWERAERTS
6e Restaurant-Keuken

StruyskommiteeWedstrijd

Preuvenement Award 2014
Maastricht

3e plaats categorie bediening
CHARLOTTE VERSCHUEREN
6e Hotel

StruyskommiteeWedstrijd

Preuvenement Award 2014
Maastricht

3e plaats categorie keuken
HANS REAYMAEKERS
6e Restaurant-Keuken

Onderscheidingen 2012 - 2013

PIETER ESCOBEDO

Rombouts Belgium
Jr. Coffee Ambassador 2013

Laureaat
PIETER ESCOBEDO
6e Restaurant-Keuken

KEVIN JACOBS

Preuvenement Award 2013
Maastricht

2e plaats categorie bediening
KEVIN JACOBS
6e Hotel

MARK JAYSON CAERS

Preuvenement Award 2013
Maastricht

4e plaats categorie koken
MARK JAYSON CAERS
6e Restaurant-Keuken