Gastronomische thema avond

Gastronomische thema avond

Op vrijdag 27 februari verwelkomden wij ouders, sympathisanten en collega’s op onze jaarlijkse gastronomische thema avond in ’t Stoktshof.

De afgelopen jaren passeerden reeds allerlei thema’s de revue: verschillende Europese landen werden aangedaan (Italië, Oostenrijk),  producten en bereidingen werden centraal gezet (schaal- en schelpdieren, de moleculaire keuken) en de Kempense streekgastronomie werd ook al twee maal “gevierd”.

Bij deze editie werd gekozen voor het thema “gastronomie in kleur”. Chef K. Cassaert en zijn leerlingen werkten een menu uit waarin kleuren de boventoon voerden in de meest brede zin van het woord!

Onze leerlingen laten op zulke dagen nog eens extra zien waar de naam Talentenschool Turnhout voor staat. De creatieve, culinaire talenten van onze keuken leerlingen zagen we terug in smakelijke, oogstrelende gerechten terwijl de leerlingen van de zaalbrigade met hun gastvrije talenten iedere gast op stijlvolle en zorgzame wijze gerechten en wijnen serveerden.

Aperitiefhapjes: 

Groen: Coquille – limoenpoeder – komkommer – tobico – avocado – koolrabi – groene thee
Rood: Rode poon – roodlof – gekonfijte radijs – gel van tomaat – rode zuring – granaatappel
Oranje: Noorse zalm – oude Mimolette – gepocheerd kwartelei – gerookte aardappel

Voorgerecht:
Geel: 
Geelvintonijn – sinaas – oranjebloesem – chutney van papaya en      abrikoos – Kaapse goudbes – kroepoek van saffraan

Tussengerecht :
Groen: Groenlandse heilbot – scheermes – jus van erwt en munt – tuinkruiden – romanesco – panna cotta van bloemkool – lotuswortel

Hoofdgerecht:
Rood:
  
Lamsfilet – jus van rode wijn en cassis – rode biet – bataat – rode ui – bosbes – crunch van chorizo

Dessert:
Wit: 
Bavarois van witte chocolade – hangop – meringue – marshmallow – framboos – roze peper