Winters evenement

Winters evenement

Winters evenement

In het 2de jaar voeding en horeca leren de leerlingen de eerste basisvaardigheden in de keuken. Het ontvangen van gasten en sociale en communicatieve vaardigheden toepassen behoort tevens tot de opleiding. Samen met de leerlingen van 3 restaurant-keuken verzorgden de leerlingen het “Winters evenement”.
Een evenement waarbij vooral de ouders van de leerlingen zich lieten verwennen met een “Walking Dinner” Alle gerechtjes werden aan verschillende standen aangeboden door de leerlingen.
Bij aankomst kregen de gasten een mocktail vergezeld van een kroketje van vergeten groenten en een soepje van pastinaak. Leuk om de avond mee te beginnen.
Het menu had een uitgebreide keuze zoals een Vlaamse runderstoverij, een vegetarische curry met lekker veel groentjes, stoofpotje van lekkers uit de zee en ook een fish & chips of gemarineerde ribbetjes werden erg gesmaakt.
Als afsluiter stond een nagerechtenbordje met chocolademousse, crème brûlée en een tarte tatin te wachten op de gasten.
Het was de eerste keer dat de leerlingen van het 2de jaar aan hun ouders en familieleden lieten zien welke vaardigheden ze dit schooljaar reeds gezien hadden in de keuken. En voor de bediening konden we rekenen op het superteam van 3ERK. Stijlvol verzorgden de leerlingen de drankjes en werden de gasten ontvangen.
Het samenwerken van verschillende leerjaren biedt steeds een meerwaarde aan onze opleiding.