Project Andermaal: workshop duurzaam gastronomisch koken voor onze chefs van morgen

Project Andermaal: workshop duurzaam gastronomisch koken voor onze chefs van morgen

We kiezen voor persoonlijk, innovatief en talentontwikkelend onderwijs. Inzetten op een fijn schoolklimaat en investeren in een warme lesomgeving is dan ook niet meer dan een logisch gevolg.  Daarnaast maken we onze leerlingen maar al te graag bewust van het belang van een duurzame toekomst voor onze planeet. We waren dan ook erg enthousiast dat we konden intekenen op een nieuw project “Andermaal”. Een initiatief gelanceerd door BOS+ en EVA dat als doel heeft onze chef van morgen bewust te maken van de mogelijkheden van de duurzame keuken. Het is belangrijk dat ze kunnen inspelen op de stijgende vraag in restaurants naar culinaire veggie en vegan alternatieven naast de gangbare gerechten in een (gastronomische) menu’s. In een aantal praktische workshops geleid door chef Ann afgewisseld met digitale sessies. leren ze vegetarische recepten bedenken en bereiden. Niet alleen de theorie rond duurzaamheid en plantaardige voeding komt dus aan bod, de jonge horeca- en grootkeukenchefs gaan zelf ook echt aan de slag. Met een aantal aangename, leerrijke dagen als gevolg. Met de opgedane kennis en proberen, proeven en bijsturen waar nodig kwamen onze leerlingen van de derde graad tot tong- en oogstrelende vegetarische en veganistische gerechtjes. Kijk maar mee!