Nieuwe studierichting: 7de jaar KOK-DUAAL

Nieuwe studierichting: 7de jaar KOK-DUAAL

Leren in een onderneming én op school

Duaal leren kok, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Naast ons 7de specialisatiejaar Banketaannemer-traiteur richten we vanaf volgend schooljaar een nieuwe richting in, waarbij je tenminste 20 uur praktijk op de werkvloer volgt.

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding  aan en leert:

  • Kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen.
  • Gerechten creëren conform de bedrijfsformule.
  • Meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen.
  • Keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen.
  • Constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren.
  • Voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

In een duale opleiding behaal je dezelfde studiebewijzen als in het voltijds onderwijs. Je kan er dus ook perfect je diploma behalen, en daarmee aan het werk gaan of besluiten om verder te studeren.

Maak zeker vrijblijvend een afspraak op onze school voor meer informatie of lees er hier alles over.