7de jaar DUAAL kok of hotelreceptionist(e)

7de jaar DUAAL kok of hotelreceptionist(e)

Leren in een onderneming én op school

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Naast ons 7de specialisatiejaar Banketaannemer-traiteur richten we de richting duaal-kok en duaal-hotelreceptionist(e) in, waarbij je tenminste 20 uur praktijk op de werkvloer volgt.

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding  aan en leert:

Duaal-kok:

  • Kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen.
  • Gerechten creëren conform de bedrijfsformule.
  • Meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen.
  • Keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen.
  • Constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren.
  • Voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

Duaal-hotelreceptionist(e):

  • gasten onthalen en informeren over de verblijfsvoorwaarden, formaliteiten, prijzen en diensten in een hotel of toeristische verblijfplaats
  • reservaties registreren, check-in- en check-outprocedures uitvoeren en instaan voor de administratieve en financiële verwerking van gastendossiers
  • de veiligheid in het hotel garanderen om het verblijf van gasten zo aangenaam mogelijk te maken

In een duale opleiding behaal je dezelfde studiebewijzen als in het voltijds onderwijs. Je kan er dus ook perfect je diploma behalen, en daarmee aan het werk gaan of besluiten om verder te studeren.

Maak zeker vrijblijvend een afspraak op onze school voor meer informatie of lees er hier alles over.