Jeune Restaurateurs d’Europe COOKING CUP
Afgelopen maandag 19 april vond de finale van de JRE Cooking Cup plaats, een kookwedstrijd voor studenten van hotelscholen. Later dan andere jaren, door de wereldwijde pandemie. De chefs vonden dat het belangrijk was om, ondanks de moeilijke omstandigheden, de leerlingen perspectief te geven, aangezien ze al zoveel hebben moeten missen tijdens dit toch wel bijzondere jaar. Op school leren de studenten allerlei technieken waarmee ze zich kunnen onderscheiden en hun gerechten net dat vleugje originaliteit kunnen geven. Met een wedstrijd zoals deze willen de Jeune Restaurateurs de toekomstige chef-koks voorbereiden om onder druk te werken en zo correct en passend mogelijk op onverwachte situaties te reageren.
De zes finalisten (onze leerlingen uit Talentenschool Turnhout en 5 andere scholen nl Campus Wemmel, Spijker Hoogstraten, Spermalie Brugge, Ter Groene Poorte Brugge en Sima Aarschot stonden tegenover elkaar en voor een groep chefs en deskundigen uit de culinaire en gastronomische wereld.
Onze twee leerlingen van 6 Beroeps Restaurant Keuken lieten diepe indruk na!