In memoriam: Ria Van Echelpoel

In memoriam: Ria Van Echelpoel

Met spijt in het hart melden we hierbij het heengaan van onze oud-directrice mevrouw Ria Van Echelpoel die op zaterdag 5 januari op 75-jarige leeftijd is overleden.
Zij gaf vele jaren met hart en ziel leiding aan het Koninklijk Technisch Atheneum en was de stuwende kracht bij de uitbouw van de hotelschool, oa door de aankoop van ‘t Stoktshof, waar ze de laatste jaren nog steeds een graag geziene gast bleef.

Om haar te gedenken is er op zaterdag 12 januari om 11:00 uur een bezinningsmoment voorzien op de strooiweide aan de begraafplaats Nazareth, steenweg op Merksplas te Turnhout. Iedereen is welkom.

De aankondiging van het overlijden van Ria Van Echelpoel bracht een stroom van reacties en herinneringen op gang. Oud-leerlingen, vroegere collega’s, en kennissen roemden haar streng doch rechtvaardige wijze van handelen, oprechte interesse in anderen, betrokkenheid en hulpvaardigheid, levenswijsheid, ludieke uitspraken,  doortastendheid, haar uitgesproken kapsels in de jongere jaren, haar rechtlijnigheid, humor maar bovenal haar menselijkheid.

Wij zullen haar missen. Rust zacht.