AEHT CORNET TROPHY 2019: resultaten

AEHT CORNET TROPHY 2019: resultaten

Talentenschool Turnhout blikt terug op een erg succesvolle editie van de AEHT Cornet Trophy 2019. Als gastschool van deze nationale wedstrijd ontvingen we telkens 2 leerlingen en hun begeleiders van de hotelscholen uit Aalst, Hasselt, Anderlecht, Hoogstraten, Wemmel, Mechelen en Oostende. Ook onze hotelschool vaardigde 2 deelnemers af.

Naast het competitieve element tijdens de tweede dag besteden we binnen de AEHT Cornet Trophy wedstrijd tijdens de eerste dag ook veel aandacht aan de educatieve component. Onze leerlingen zaal volgden een masterclass bieren waar naast de bespreking van de soorten bieren en serveertechnieken ook werd stilgestaan bij bierpairing. Natuurlijk werd er ook uitgebreid gedegusteerd! De deelnemers keuken trokken met Nort Sea Chef Sean Uytterhaegen de keuken in en leerden over de vis van het jaar: de wijting. Aan bod kwamen oa fileertechnieken en bereidingswijze van deze heerlijke Noordzee vis! Na de demo van de chef mochten de deelnemers zelf aan de slag en oefenden zo voor de wedstrijddag die volgde! ‘s Avonds in ‘t Stoktshof genoten we voor het gastronomisch diner startte van een presentatie en proeverij van Royal Belgian Caviar.

Onze eigen  Yorde Mertens (Talentenschool Turnhout) en  Robby Pachen (Hotelschool Hasselt) kaapten de eerste prijs weg in de discipline zaal. Annelies Soens (Coloma Plus) en Olivier Swerts (Hotelschool Hasselt) wonnen de eerste prijs in de discipline keuken.
Proficiat!

Wij danken onze sponsors voor hun ondersteuning