Oogstfeesten Oud-Turnhout

Oogstfeesten Oud-Turnhout

Live koken met streekproducten

Het waren spannende dagen voor onze jongste leerlingen. Zij mochten voor de eerste maal hun talenten tonen aan het grote publiek. Meer dan 7000 mensen passeerden het afgelopen weekend op de oogstfeesten waar onze leerlingen het beste van zichzelf gaven. Er werd achter de kraampjes “live” gekookt door onze leerlingen. Volgende gerechtjes waren verkrijgbaar:

Wrap met gerookte zalm, dressing op basis van hoeve yoghurt van De Ploeg en Oud-Turnhoutse Elstar appel

Bruschetta met Geitenkaas van boer Polle, gegrilde Golden appel van Roes en Kempische honing

Spiesje van beuling van Van de Cruys, Turnhoutse peperkoek en Jonagold appel

Penne all Amatriciana met tomaten van Van Gool, olijfolie, Breydelspek en Hoevekaas van Van Roey

De leerlingen vonden het een spannende maar leerzame ervaring en kregen veel complimentjes over de smakelijke gerechtjes. De eerste schuchterheid maakte naarmate de dag vorderde plaats voor enthousiasme en fierheid en ook dat is talentontwikkeling!